2016-07-17

Possun ulkofilepihvi guacamolella


Ainekset 4 annokseen


400 g possun ulkofilettä pihveiksi leikattuna

Marinadi:

  • ½ dl öljyä
  • ½ dl omena- tai valkoviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • maustemitta mustapippuria
  • 1 tl intiaanisokeria
Annetaan possun marinoitua vähintään pari tuntia.

Lohkoperunat:

  • 900 g pieniä jauhoperunoita
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1–2 rkl öljyä tai muuta rasvaa
  • suolaa päälle
Perunat pestään ja leikataan kukin 4–6 lohkoon, minkä jälkeen lohkot kuivataan. Lisätään perunajauhot lohkojen sekaan syvässä astiassa ja sekoitetaan. Lisätään öljy ja sekoitetaan taas. Laitetaan lohkot kuoripuoli alaspäin pellille ja laitetaan uuniin 200–225 asteeseen 1–1½ tunniksi.


Guacamole:

  • 3–5 avokadoa
  • ¼ sipulia
  • suolaa maun mukaan
  • limemehua maun mukaan
Avokadot muussataan haarukalla suurpiirteisesti. Sipuli leikataan pieneksi silpuksi ja sekoitetaan avokadon sekaan. Suolaa ja limemehua lisätään niin paljon että kumpikin maistuu. Tuore tomaatti maistuu hyvin tämän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti