2017-03-23

Marmeladi


Olen tykännyt tehdä makeisia ennen joulua, mutta on niitä tehty syntymäpäivienkin yhteydessä. Marmeladeihin löytyy monenlaisia ohjeita, mutta itse olen tykännyt käyttää agar-agaria, jota saa jauheena apteekista. Kaupan marmeladeista tämä eroaa nyt ainakin luonnollisemmalla maulla, eikä se ole äklömakea. Itse suurena marmeladin ystävänä rakastan näitä, mutta lapsille ne eivät ole maistuneet hyvin.

3½ dl vettä
10 g agar-agaria
3½ dl sokeria
¾ dl omenasosetta (ei lisättyä sokeria)
1 tl sitruunahappoa
1 tl Strohia

Vesi, agar-agar ja sokeri sekoitetaan tasaiseksi kuumentamalla, ja keitetään kevyesti reilu 40 minuuttia. Seos on valmista, kun se lankailee lusikasta tippuessaan. Seos otetaan jäähtymään ja lisätään kaikki loput ainekset, kun se on vähän jäähtynyt. Se sekoitetaan tasaiseksi ja kaadetaan leivinpaperin päälle pieneen vuokaan tai silikonimuotteihin. Marmeladin annetaan kuivua huoneenlämmössä noin vuorokausi, jonka jälkeen se on kiinteytynyt lopulliseen olomuotoonsa. Se leikataan pieniksi paloiksi, jotka pyöritellään sokerissa. Marmeladia tästä tulee suunnilleen kaksi tuollaista kuvassa olevaa purkillista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti