2017-03-20

Tumppi-piñata


Syntymäpäivien teemaksi toivottiin Oktonautteja, joten tein piñataksi vesiläisten Tumpin Oktonauteista.

Tarvikkeet:
  • tyhjiä kartonkipakkauksia piñatan runkoa varten
  • sininen, keltainen ja vihreä kreppipaperi
  • musta ja valkoinen huopa silmiin
  • sininen huopa nenään
  • pumpulia poskiin
  • maalarinteippi
  • sakset
  • liima
  • naru ripustamista varten
Altti teki hienon kaavan, jonka mukaisia kartonkipaloja teipataan 12 kappaletta yhteen. Näin saadaan Tumpin runko, joka muistuttaa aika lailla myös kuumailmapalloa. Maalarinteippi pitää yllättävän hyvin, joten sitä ei kannata laittaa piñatan alaosaan enemmän kuin kasassa pysyminen vaatii. Karkit täytyy muistaa laittaa sisäpuolelle ennen kuin laittaa viimeiset teipit kiinni. Muutaman piñatan kokemuksella täytyy myös huomauttaa, että pahviset karkkiaskit eivät kestä piñatan hakkaamista. Myös ripustusnaru solmitaan tulemaan pahvikovikkeen läpi ja Tumpin rungon yläosasta ulos ennen sulkemista. Tästä en nyt ottanut kuvaa, mutta samaan tapaan se tehdään kuin aikaisemmissakin tekemissäni piñatoissa.


Hapsutettuja sinisiä kreppipaperin suikaleita liimataan suiposta päästä alkaen noin puoleen väliin saakka, josta jatketaan keltaisilla hapsutetuilla suikaleilla loppuun.

Tumppi on turnipsin ja tonnikalan risteytys. Pakkauskartongista leikataan siis vielä kaksi evää sivuille ja kaksi pyrstön kappaletta alas sekä turnipsin naatti yläosaan. Evät teipataan vyötärön paikkeille ja pyrstön palat alaosaan. Ne päällystetään myös sinisillä kreppipaperin suikaileilla. Päällystämisen voi tehdä ennen tai jälkeen teippaamisen, kumpi sitten tuntuukin luontevammalta. Naatti teipataan kiinni ripustusnaruun, alkamaan heti Tumpin pään yläosasta. Se päällystetään vihreillä kreppipaperin suikaleilla, taas alhaalta ylöspäin.

Lopuksi vielä liimataan valkoisesta huovasta pienet soikiot mustasta huovasta leikattuihin soikioihin ja liimaataan nämä sopiviin kohtiin silmiksi. Pumpulista otetaan pienet pallot, jotka liimataan poskiksi ja sinisestä huovasta pieni kolmio, joka liimataan pumpulien yläpuolelle keskelle nenäksi.

Tämän piñatan tekeminen ei ole sen vaikeampaa kuin minkään muunkaan piñatan, mutta tekemiseen menee aikaa sitä enemmän mitä enemmän siinä on erikseen päällystettäviä ulokkeita ja mitä hankalamman muotoisia ne ovat. Ja tulihan tästäkin niin uskomattoman kaunis, että sääliksi kävi sen tuhoaminen.

Tässä vielä kaava, jonka muotoisia paloja tosiaan tarvitaan 12 kappaletta sopivan pyöreän muodon saamiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti