2017-04-18

Rahkamurupiirakka


Tämä piirakka on helppo tehdä, ja kun sitä tekee pellillisen, se riittääkin monelle. Se sopii mielestäni hyvin pääsiäiseen, kepeänä vastapainona pashan tuhdikkuudelle, mutta voi sitä tehdä milloin vain. Ohje on joskus jostain löytynyt ja sitten muokattu.

Pohja:
  • 520 g / 8 dl vehnäjauhoja
  • 330 g / 4 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 250 g sulatettua margariinia
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 muna

Täyte:
  • 500 g maitorahkaa
  • 125 g / 1½ dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 1 rkl sitruunamehua

Sekoita vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita joukkoon sulatettu margariini ja ota noin kolmasosa taikinasta erilleen (n. 370 g). Lisää sitten pohjaan vielä kermaviili ja muna. Levitä taikina leivinpaperoidun uunipellin päälle.

Sekoita täytteen kaikki aineet keskenään ja levitä pohjan päälle. Murusta sitten pohjan taikinasta jättämäsi osa vielä päälle.

Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti